پل کله هرت: نگینی سرخ در دل لرستان
موقعیت جغرافیایی: پل کله هرت در روستای حاتم آباد، بخش معمولان، شهرستان پلدختر در استان لرستان واقع شده است. این پل که بر روی رودخانه کشکان احداث شده، در فاصله 25 کیلومتری شمال غربی پلدختر و 10 کیلومتری جنوب معمولان قرار دارد.
ویژگیها: قدمت پل کله هرت به دوران صفویان باز میگردد و به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این پل دارای 5 دهانه و 4 طاق جناغی است و طول آن به 100 متر و عرض آن به 5 متر میرسد. مصالح به کار رفته در ساخت پل کله هرت سنگ و آجر بوده و پایههای آن با سنگهای سرخ رنگ لاشه ای ساخته شدهاند که زیبایی خاصی به آن بخشیده است.
امکانات و خدمات: در حال حاضر امکانات رفاهی و خدماتی خاصی در نزدیکی پل کله هرت وجود ندارد. با این وجود، گردشگران میتوانند از طبیعت بکر و چشماندازهای زیبا اطراف پل لذت ببرند.
راههای دسترسی: برای دسترسی به پل کله هرت میتوان از طریق جاده پلدختر به معمولان و سپس جاده فرعی روستای حاتم آباد اقدام کرد. مسیر دسترسی به پل خاکی بوده و تردد در آن با خودروهای سواری کمی دشوار است.
نکاتی برای گردشگران:
- با توجه به عدم وجود امکانات رفاهی در نزدیکی پل، لازم است که گردشگران آب آشامیدنی و خوراکی به همراه داشته باشند.
- به دلیل وجود صخرهها و پرتگاههای خطرناک در اطراف پل، لازم است که گردشگران از نزدیک شدن به لبه پل خودداری کنند.
- حفظ نظافت محیط زیست و عدم رها کردن زباله در طبیعت، از جمله وظایف گردشگران است.
پل کله هرت با معماری باشکوه و چشماندازهای طبیعی اطراف، به عنوان یکی از جاذبههای گردشگری استان لرستان شناخته میشود. این پل میتواند مقصدی مناسب برای سفرهای یک روزه و طبیعتگردی باشد.