سرسبزی و جریان آب دو عدد از مهمترین مولفههای انتخاب مقصد درمیان ایرانیان هستند. و به همین علت هم هست که استان های شمالی در میان ایرانیان بسیار محبوب هستند و مقصد سفرها در تعطیلات میشوند. اما مقصدهایی که این دو مولفه را شامل شوند تنها به استان های شمالی محدود نمیشوند و تقریبا در تمام استانهای ایران مقصدهایی این چنین وجود دارند اما با آنها آشنایی نداریم. در جنوب کشور، استان خوزستان یکی از آن استان هایی است که به راحتی میتواند منطقههایی زیبا با مولفههای مذکور را در اختیار گردشگران و طبیعت گردان قرار دهد. در ادامه ی این نوشته میخواهیم با روستایی در این استان آشنا شویم. که برای وصف زیباییاش باید به بهشت متوسل شویم .
موقعیت جغرافیایی
در شمال استان خوزستان یکی از شهرهای زیبای ایران، دزفول را میتوانید پیدا کنید. شهری که بخش عظیمی از آثار تاریخی کشور را در خود جا داده است. در 40 کیلومتری این شهر، در اشراف کامل به دریاچه ی شهیون، در دامنههای کوههای زاگرس روستای بهشتی پامنار را پیدا میکنید. دریاچهی شهیون نام دیگر سد دز است. که یکی از جاذبه های اصلی این روستا محسوب میشود. پیش از این گفتیم این روستا در میان دو سد قرار گرفته است، دو سد دز و کرخه فاصلهی بسیار کمی با یکدیگر دارند. و محدوده ای که این روستا در آن قرار گرفته است به عنوان محدوده ی میانی این دو سد شناخته میشود. ادامه دهیم تا با این روستا بیشتر آشنا بشویم.
توصیف کلی از روستا
نقاشیهای زمان بچگی خود را به خاطر بیاورید. دشت هایی سرسبز در کنار رودی از آب یا دریاچه، که در آن خورشید مانندی چراغی فروزان تابش دارد. و کوه ها سر بلند کرده اند تا شاید خود را به خورشید برسانند. همینطور درختان مختلفی که در هر قسمت از این دشت سرسبز روییده اند. با رسیدن به روستای پامنار به چنین تصویری میرسید و پا به قاب نقاشی های کودکانه ی خود میگذارید. خانه هایی کوچک که از آجر و کاهگل ساخته شده اند. و دریاچه ای که رو به روی آنها در میان کوه ها و دشت های سرسبز به سکون رسیده است و انعکاسی از آرامش و سربلندی کوه ها را به نمایش میگذارد. و قلعه ای قدیمی در میان کوه های روبه رو که تاریخ پر فراز و نشیب کشور را به تصویر میکشد.
رسیدن به این روستا و اقامت در آن به مثابهی زندگی در تخیلات کودکی با آرامش زیاد و روان آسوده است. اگر با خواندن هر کدام از کلمات جملهی قبل آه کشیدید و حسرت خوردید، حتما سفر به این روستا را در برنامهی خود قرار دهید.
جاذبههای گردشگری
ود که دارا معرفی و حتی در تابلوی ورودی این روستا، صفت گردشگری ذکر شده است تا اهمیت آن را نشان بدهد. در این بخش میخواهیم با جاذبههای گردشگری در این روستا بیشتر آشنا میشویم.
دریاچهی شهیون
دریاچهی شهیون که با نام دریاچهی سد دز هم شناخته میشود 50 سال پیش از این زمانی که سد دز احداث شد شکل گرفت. این دریاچه در شمال غربی دزفول و 23 کیلومتری اندیمشک رو به روی روستای پامنار قرار گرفته است. و یکی از جاذبه های این روستا، شهر دزفول و استان خوزستان محسوب میشود. آبی که به این دریاچه میریزد از رشته کوههایی در اراک و الیگودرز سرچشمه میگیرد. میزان و حجم آبی که در این دریاچه قرار دارد ارتباط مستقیمی با فصلهای مختلف سال و میزان بارش در دو شهر اراک و الیگودرز دارد.
قایقرانی و ماهیگیری از تفریحاتی هستند که در این دریاچه انجام میشوند. ماهیگیران و قایقرانهای حرفه ای برخی از مواقع سال زمان خود را در روستای پامنار میگذارنند. و از دریاچه شهیون برای دنبال کردن این دو حرفه استفاده میکنند. در میان این دریاچه هم جزیرههایی قرار دارد که در واقع کوههای قدیمی این منطقه بوده است. که به مرور زمان به زیر آب فرو رفتهاند. و امروزه تنها بخشی از آنها بیرون از آب قرار دارد و به عنوان جزیره شناخته میشود. هرکدام از این جزیرهها زیباییها و جذابیتهای خاص خود را دارد. که بازدید از آنها خالی از لطف نیست. برای بازدید از این جزیرهها باید از قایق استفاده کنید. در این زمینه میتوانید از قایقرانهای محلی درخواست کمک کنید.
قلعه شاداب، یکی از جاهای دیدنی روستای پامنار
زمانی که در روستا، در میان خانههای آجری قرار میگیرید، رو به روی شما در میان کوهها قلعهای تاریخی وجود دارد که زمان تاسیس آن را به دوران ساسانیان نسبت داده اند. البته برخی از مورخان بر این باور هستند که در دوره ی ایلام باستان هم از این قلعه استفاده میشده است. تا اوایل دهه 60 خورشیدی عدهای از روستائیان و عشایر در این قلعه سکونت داشتند. و از بخش های مختلف آن به عنوان سرپناه استفاده میکردند. اما پس از آن قدمت قلعه و ریزش بخشهای مختلف آن، امکان سکونت را از بین برد. دسترسی به این قلعه از دو مسیر ممکن است. و عموما مردم روستا و بومیان آن منطقهاز مسیر صعب العبور آن استفاده میکنند.
گورستان قدیمی
در نزدیکی قلعهای که ازآن صحبت کردیم گورستانی قرار دارد که بیشتر جنبه ی تاریخی دارد. و قدمت این روستا را به واسطهی گورهایی که در آنجا قرار دارد میتوان تخمین زد. در این گورستان، سنگهای عمودی پیدا میشوند که هرکدام نشان از یک قبر و یک زندگی به خاک سپرده دارند. بر این سنگهای عمودی نقش برجستههایی وجود دارد که شخصیت فرد فوت شده را به تصویر میکشد. و ویژگی های شخصیتی بارز او مانند جنگ آوری، سوارکاری یا بافت صنایع دستی را نشان میدهد.
منطقه کنارستان، جاذبه ای دیدنی در روستای پامنار
کمی پایین تر از روستا منطقهی خوش آب و هوای دیگری وجود دارد که به کنارستان مشهور است. برگهای خوشبویی هستند که ما به عنوان سدر میشناسیم و در امور صنعتی و دارویی از آن استفاده میکنیم. این برگهای خوشبو متعلق به درختی هستند که میوهای به نام کنار میدهد. میوهی کنار در میان مردم جنوب کشور میوهای بسیارمحبوب محسوب میشود. و در خوراکی های مخصوص خود از آن استفاده میکنند. منطقهی کنارستان به علت وجود تعداد زیادی از این درختان به این نام مشهور شده است. در نزدیکی این منطقه هم غاری قرار دارد که با نام غار زرده میشناسند. مردم محلی در فصل گرم سال برای خنک شدن در میان مسیر از این غار استفاده میکنند.
جاذبههایی که در این قسمت گفته شد تنها بخشی از زیباییهای این روستا هستند که میتوانند سفر را برای شما زیباتر کنند. شما در هر زمانی از سال به این روستا سفر کنید میتوانید از غروب خورشیدی که زمین و آسمان با هم یکی میشوند لذت ببرید. یا شب ها به دور از هر هوای آلودهای از زیباییهای ستارگان و دنیای قشنگ شب لذت ببرید. حتی نشستن رو به روی دریاچه و خلوت کردن با خود یکی از زیباییهایی است که شما میتوانید در سفر به این روستا تجربه کنید.
بهترین زمان برای سفر به روستای پامنار
چهارفصل بودن کشور ایران یکی از ادعاهای متخصصان گردشگری برای جذب گردشگر است. برای سفر به این روستا هم شما میتوانید در هر زمان از سال که خواستید برنامه ریزی کنید. اما بهار و ابتدای تابستان، زیباییهای بیشتری از این روستا به چشمان شما تقدیم میشود. و سرسبزی را بیشتر از فصل های دیگر احساس میکنید.
آخرین بلاگ ها
تورهای مرتبط