نصب اپلیکیشن میزبان شو تربه بلاگ
...

شهرستان فلاورجان، سرزمین مردان و زنان سختکوش

شهرستان فلاورجان یکی از شهرستان های زیبای استان اصفهان می باشد. و به سه بخش فلاورجان، پیربکران و قهدریجان تقسیم شده است. شهرستان فلاورجان آب و هوای معتدل و نسبتا مرطوبی دارد. این شهرستان تقریبا 9 کیلومتر با مرکز اصفهان فاصله دارد. که به واسطه قرار گیری در محور زاینده رود دارای خاک حاصلخیزی است و طولانی ترین ساحل زاینده رود را نسبت به سایر شهرستان های استان اصفهان داراست. در نتیجه کشاورزی پر رونقی دارد. به گونه ای که حدود 40 درصد جمعیت مردم این شهرستان در روستا زندگی میکنند و 60 درصد آنها شهر نشین هستند.

تاریخچه شهرستان فلاورجان

فلاورجان قدمتی حدود 6000 ساله دارد. نام قدیمی این شهرستان پل ورگان است. و دلیل این نام گذاری وجود یک پل تاریخی و قدیمی که دارای کتیبه ای مرمرین است وبرای زمان صفویان است، در این منطقه بوده است. همینطور نقش و نگاره های کشف شده در این منطقه نشان دهنده وجود حیواناتی همچون کل، بزکوهی و تعدادی از گربه سانان در این منطقه بوده است. که به معنای وجود حیات وحش غنی شهرستان فلاورجان در گذشته بوده است.

اقوام شناسی شهرستان فلاورجان

اکثریت این شهرستان از مردم محلی شهرستان هستند. که قومیت آنها فارس است وعلاوه بر آن میزبان اقوامی همچون لر و ترک که از استان های چهارمحال و بختیاری، خراسان، آذربایجان و سیستان و بلوچستان به این شهرستان مهاجرت کرده اند، می باشد.

جاذبه های گردشگری شهرستان فلاورجان

مجموعه ی استراخاتون

مجموعه استراخاتون

در این منطقه تاریخی مقبره ستاره خاتون قرار دارد. که نام اصلی آن سارا بنت آشه یکی از نوادگان حضرت الیاس بوده است. و همینطور این منطقه گورستان کلیمیان است که به 2000 سال قبل برمیگردد. سالانه تقریبا اواخر شهریور یهودیان و کلیمیان از سراسر کشور به این منطقه می آیند. و به عبادت مشغول می شوند. به اعتقاد خیلی ها حضرت الیاس پیامبر از این منطقه به آسمان عروج کرده است. و همین موضوع استراخاتون را به یک جاذبه ی مذهبی و تاریخی تبدیل کرده است که دیدن آن سبب میشود شما نیز با آیین این مردمان عزیز کشورمان نیز آشنا شوید. زیرا استاراخاتون جزء محدود مکان های تاریخی مربوط به یهودیان و کلیمیان در کشور است.

مسجد جامع اشترجان

مسجد جامع اشترجان

ساخت این مسجد به 700 سال قبل و دوره ایلخانی برمیگردد. معماری مسجد جامع اشترجان، یکی از زیباترین معماری هاست. به خصوص مناره های آن که به سبک منارجنبان اصفهان ساخته شده است و عملکردی مشابه آن داشته اما متاسفانه با گذشت زمان و تخریب این بنا این ویژگی از بین رفته است.

پارک ساحلی کلیشاد

عبور رودخانه عظیم زاینده رود از شهر کلیشاد سبب شده است این پارک زیبایی منحصر به فردی پیدا کند و سرسبزی و ساحل زاینده رود، این پارک را به یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان فلاورجان تبدیل کرده است که تربه به شما پیشنهاد میدهد در بازدید از فلاورجان حتما سری هم به این پارک بینظیر بزنید.

پل بابا محمود، پلی به زیبایی خواجوی اصفهان

این پل تاریخی توسط حاکم محلی به نام بابا محمود در روستای سهروفیروزان بر روی زاینده رود ساخته شده است. ماهیت ساختاری این پل به گونه ای است که فشار را بر دو طرف پل به طور مساوی تقسیم می کند تا از تخریب پل حین فشار آب جلوگیری کند و آن را به زمین های کشاورزی آن منطقه برساند.

بقعه پیربکران، شاهکار معماری استان اصفهان واقع در شهرستان فلاورجان

بقعه پیربکران در شهرستان فریدونشهر

این بقعه مقبره ی فردی بزرگ و صاحب نام به نام محمد بن بکران که یکی از عارفان آن زمان بوده است و به تدریس در حوزه  مرام صوفی گری و عرفان می پرداخته، می‌باشد. این بقعه طاق بسیار بلندی دارد که یادآور طاق کسری و معماری زمان ساسانیان است. بقعه پیربکران شامل چهار بخش ایوان ،رواق، آرامگاه و اتاق چله خانه می باشد. درون این بقعه کتیبه هایی قرار دارد که با خط کوفی روی آن نوشته شده است. و بیشتر به توصیف محمد بن بکران پرداخته اند. بقعه پیربکران در نزدیکی قبرستان کلیمیان استاراخاتون می باشد. و میتوانید همزمان از این دو جاذبه ی تاریخی دیدن کنید و تفاوت فرقه صوفی و دین یهود را از طریق بررسی کتیبه ها و نوشته ها و علامت های روی بناها و نوع معماری آنها مشاهده کنید.

چهل برج کلیسان، بزرگترین برج کبوتر خانه در جهان

چهل برج کلیسان

همانطور که گفتیم شهرستان فلاورجان به واسطه نزدیکی به زاینده رود نسبت به سایر شهرستان های استان اصفهان، کشاورزی پر رونق تری دارد. و شغل اکثر آنها کشاورزی است. از اینرو در طول تاریخ علاوه بر آب برای کشاورزی داشتن کود مرغوب نیز یکی از نیازهای مهم کشاورزان بوده است. لذا در این منطقه برج های کبوتر بیشماری برای جمع آوری کود آنها ساخته شده است که تعدادش تقریبا به 500 برج می رسد. مهمترین این برج ها، چهل برج است که در روستای کلیسان ساخته شده است و جزء بزرگترین برج های کبوتر خانه در جهان به شمار می آید که شامل 32 برج استوانه ای تو در تو می باشد و در بین مردمان محلی به چهل برج شهرت یافته است.

روستاهای دیدنی شهرستان فلاورجان

روستای تاریخی سهروفیروزان

بسیاری از تاریخدانان بیان کرده اند که این روستا توسط کیومرث که به عنوان اولین پادشاه باستانی شناخته می شود، ساخته شده است. این موضوع بیانگر قدمت کهن این روستا می باشد که در گذشته آیین زرتشتی داشته و بعد از اسلام، مسلمان شده اند.

این روستا بسیار دیدنی است. و دارای 30 اثر تاریخی می باشد که وجود چنین آثاری کمتر شخص کنجکاوی را تحریک نمی کند که به این روستا سفر کند. از این تعداد آثاری همچون پل بابا محمود، حمام سهروفیروزان، برج کبوتر باغ ملاباشی و بقعه امامزاده شاه ابولقاسم در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند. امامزاده شاه ابولقاسم که نسب آن به امام سجاد برمیگردد دارای گنبدی هرمی شکل با ساقه هایی هشت گوش است که از خشت خام و گل رس ساخته شده و جزء معماری ایلخانی به حساب می آید. تنها کتیبه ای که در این امامزاده یافت شده است مربوط به زمان 1204 هجری می باشد

امامزاده در روستای تاریخی سهروفیروزان

حمام تاریخی سهروفیروزان یکی دیگر از این جاذبه هاست. و مربوط به دوره قاجار است. که امروزه به عنوان اولین خانه صنایع دستی و میراث گردشگری شهرستان فلاورجان شناخته شده است.

دیگر آثار تاریخی این روستا شامل امامزاده زکیه، مقبره بابا محمود، مقبره باباشیخ، رقیه خاتون، بابا هوالدین، مسجد بابا محمود، خانه تاریخی حاج محمود وکیلی، مسجد ملائکه و شیرسنگی می باشد. اگر به بناهای تاریخی علاقه مند هستید سفر به این روستا میتوند یک سفر هیجان انگیز برایتان باشد.

روستای نرگان

این روستا در نزدیکی روستای سهروفیروزان قرار دارد. و یکی از باستانی ترین روستا های کشور است که جاذبه های گردشگری فراوانی دارد. یکی از زیباترین جاذبه های آن  برج کبوتر خانه نرگان است که تنها برج سه طبقه در کشور است. و به تازگی مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. و گردشگرانی از سراسر دنیا به بازدید این برج می روند.

روستای طاد

این روستا که منبع خانه های تاریخی شهرستان فریدونشهر است یکی از منابع گردشگری استان اصفهان به شمار می آید. تا کنون 40 خانه تاریخی در این روستا شناسایی شده است. که غالبا متعلق به دوران قاجار هستند و با خشت خام و ملاط گل بر اساس شرایط آب و هوایی منطقه ساخته شده اند. این خانه ها اکثرا دارای تزیینات و آرایه های نقاشی هستند. معروف ترین آنها، خانه تاریخی جعفری است. حمام تاریخی طاد نیز شهرت بسیاری دارد و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این روستا همچنین دارای 5 برج کبوتر خانه می باشد که به صورت خمره ای بنا شده اند. علاوه بر این وجود امام زاده شمس الدین و هفت دختران (سید عرب)، روستای طاد را به یک مکان برای سفر مذهبی نیز تبدیل کرده است.

خانه های تاریخی روستای طاد

 به واسطه قرار گیری کوه طاد و کوه قلعه بزی که دارای چندین غار و چشمه و گونه های گیاهی و دارویی هستند، در اطراف روستای طاد، جاذبه های طبیعی این روستا نیز بسیار دیدنی است.

به قول معروف میتوان گفت این روستا هر گردشگری با هر سلیقه ای، از گردشگر تاریخی پسند گرفته تا گردشگر مذهبی و گردشگر طبیعت گردی را راضی نگه میدارد.

 روستای سیاه افشار در شهرستان فلاورجان

علت نامگذاری این روستا، اتراق سپاه افشار در آن بوده است. که ابتدا با نام سپاه افشار شناخته می شده است و پس از گذشت زمان به سیاه افشار تغییر کرده است. عفت الدوله قاجار به دلیل وجود چشمه های طبیعی در این روستا نام هند کوچک را بر این روستا گذاشت. و یک عمارت بزرگ که دارای باغ و چندین برج کبوترخانه بود برای خود ساخت

جشنواره به، آیین تاریخی شهرستان فلاورجان

به  یکی از میوه های پرکاربرد است که طرفداران زیادی دارد. مربای به یکی از خوشمزه ترین صبحانه هاست که اکثر ایرانیان از خوردن این مربا لذت می برند و در فصل رسیدن این میوه خوشمزه این مربا را تهیه می کنند. علاوه بر آن چای به یکی از آن دمنوش های پر طرفدار در فصل پاییز و زمستان است. این میوه در شهرستان فلاورجان کشت می شود و  به سایر نقاط صادر می شود.

جشنواره به در شهرستان فلاورجان

مردم شهرستان فلاورجان علاقه زیادی به این میوه دارند. که سالانه در زمان برداشت آن یک جشنواره برای شکرگزاری برگزار میکنند. و با شوقی وصف ناپذیر به برداشت این میوه مشغول می شوند. در جشنواره هر باغدار محصول باغ خود را همراه با فرآورده های آن به نمایش میگذارد و به خریداران عرضه  می کنند. زمان برگذاری این جشنواره از اواخر مهرماه تا اوایل آبان ماه ادامه دارد. در نتیجه این بهترین زمان برای سفر به فلاورجان و شهر پیربکران است.

تربه در جیب شما..!

دسترسی به تمام امکانات در اپلیکیشن تربه تریپ

دریافت مستقیم
© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت کارآفرینان گردشگری سرزمین کهن میباشد