تنوع جغرافیایی ایران و وجود اقلیمهای متفاوت در هر قسمت از کشور یکی از برترین ویژگیهای کشورمان برای مسافران است. در هر فصل و هر زمان از سال که بخواهید میتوانید به منطقهای متناسب با علاقهمندیهای خود سفر کنید. و از آب و هوای مطبوع آن لذت ببرید. در این نوشته با یکی از مناسبترین مقصدها در فصول سرد سال و اوایل بهار آشنا میشوید. که در کنار طبیعت منحصر به فرد، آب و هوای مطبوع، امکان یک سفر به یاد ماندنی را برای شما فراهم میکنند.
موقعیت جغرافیایی شهرستان جم
بوشهر یکی از استانهای جنوبی ایران است که در دورههای تاریخی مختلف نقشی تعیین کننده و مهم در روند ادارهی کشور داشته است. شهرستان جم یکی از شهرهای این استان است که با 265 کیلومتر با مرکز استان و تنها 25 کیلومتر با بندر سیراف فاصله دارد. ساحل بندر سیراف یکی از جاذبههای اصلی این استان است. که سالانه تعداد زیادی از گردشگران را به خود جذب میکند. بندر سیراف در میان بندر کنگان و عسلویه، در بخش مرکزی شهرستان کنگان واقع شده است. در یک سفر برنامهریزی شدهی مناسب به خوبی میتوان هم از شهر جم و جاذبههای گردشگری آن دیدن کرد و از ساحل زیبای سیراف هم غافل نشد.
تاریخچه بندر سیراف
بوشهر در دورههای مختلف تاریخی یکی از مناطق حساس و حائز اهمیت برای کشور بوده است. و گوشهای از این اهمیت حساسیت مربوط به بندر سیراف است. این بندر در دوران تاریخی مختلف نزول و صعودهای متعددی داشته است. اما در قرن چهارم و پنجم هجری، دوران اوج خود را پشت سر گذاشت. در آن سالها ارتباط تجاری و اقتصادی بسیار خوبی میان ایران با چین، هند، آفریقا و مصر برقرار بود. همنطور مراودات و ارتباطات فرهنگی هم میان این کشورها برقرار شد و تاثیر آنها بر یکدیگر قابل ملاحظه بود.
در سال 1966 میلادی، گروهی از محققین و باستان شناسان ایرانی و انگلیسی در این بندر برای شناخت بیشتر تاریخچهی این بندر مشغول به کار شدند. این تحقیقها و بررسیها تا 7 سال بعد هم ادامه داشتند. در این روند سفالهای متنوعی با نقشهای مختلف از فرهنگ آن کشورها، پارچههایی زرین و رنگارنگ از هر کشور و زیورآلات فرهنگهای مختلف جهان در آن دوران؛ تاثیرگذاری و تاثیرپذیری کشورها را به اثبات رساند. همچنین در روند این تحقیقات، ساختمانهایی 2 یا 3 طبقه با گچبریهای زیبا و تزئینات خاص شناسایی شدند. که امکان اقامت و استراحت تاجران در آن سالها را فراهم میکردند.
آنچه در طول تاریخ برسیراف گذشت
بندر سیراف، بندری است که امکان تجمع و گردهمایی قدیمیترین کشورها و تمدنها را در سالهای چهارم و پنجم هجری فراهم کرده است. شاید بتوان این بندر را به عنوان علت اصلی شباهت این فرهنگها به یکدیگر اعلام کرد. علاوه بر این موارد، بندر سیراف به این جهت که جزء بنادر آزاد جهان به شمار میرفته است و در ارتباط با دیانت و اعتقادات، اجبار و سختگیری وجود نداشت، ساکنان این بندر با دینها، اعتقادات و ملیتهای گوناگون در کنار یکدیگر زندگی میکردند.
سیراف در کنار شهرت به مرکز تجاری برای چند کشور مهم جهان در قرنهای چهارم و پنجم هجری، به محل گردهمایی اندیشمندان و فیلسوفان هم شهرت دارد. جایی که تعداد زیادی از متفکران مشهور آن زمان سکونت داشتند. و اندیشمندان مشهور از کشورهای دیگر را به مباحثه و همفکری دعوت میکردند.
علاوه بر تمامی این موارد، بندر سیراف نقطهی آغاز و مبدا جادهی ابریشم بوده است. که خود به نحوی دیگر اهمیت این بندر را نشان میدهد.
جاذبههای گردشگری شهرستان جم و بندر سیراف
طبعا با تاریخچهای که از بندر سیراف گفته شد و ساحل زیبای خلیج فارس در این بندر تعداد زیادی جاذبهی گردشگری در این بندر در انتظار گردشگران و مسافران هستند. تواناییهای بالای گردشگری در این منطقه، باور امکان ثبت این بندر به عنوان یکی از آثار یونسکو را به وجود آورده است. حال تصور سفر به این منطقه و این بندر چقدر میتواند برای شما مفرح و خاطرهانگیز باشد. در این بخش، ابتدا با جاذبههای گردشگری شهر جم و پس از آن با دیدنیهای سیراف آشنا میشویم.
کوه پردیس، کوهی با شکوه در شهرستان جم
یکی از مشهورترین و پربازدیدترین جاذبههای گردشگری در شهر جم، کوهی است به نام پردیس. که در میان عموم مردم با نام کوه پدری شناخته میشود. زمانی که از سیراف به سمت جم میرویم این کوه به درخوبی معرض دید ما قرارمیگیرد. کوهی که دامنهی آن بسیار سرسبز است و یک منبع اصلی تامین عسل طبیعی در این شهرستان است. به واسطهی ویژگیهای طبیعی و خاصی که در این کوه وجود دارد؛ شایعاتی در میان مردم دهان به دهان میشود. یکی از شایعات میگوید که این کوه نزدیکترین نقطه از زمین به خورشید است که امکان بروز بیماری HIV را از بین میبرد. علاوه بر این، در میان مردم این باور وجود دارد که به علت وجود قدرت مغناطیسی بسیار قوی در این کوه، بازدید از آن میتواند به بیماران سرطانی و دیگر بیماریهای سخت برای درمان کمک کند.
جنگل گلوبردکان
جنگل گلوبردکان یکی از زیباترین جاذبههای گردشگری استان بوشهر محسوب میشود. که حتی در مناسبتهای خاص و تعطیلات میزبان تعداد زیادی از مردم محلی میشود. وجود بیش از 50 هزار نوع درخت سایهدار، رودخانهی دائمی، آب و هوای مطبوع و نزدیکی به کوههای سرسبز نه تنها این محیط را برای گردشگران مناسب کرده است بلکه تعداد زیادی از پرندگان مهاجر را به خود جذب میکند.
دخمههای باستانی، دخمههایی مخوف در بندر سیراف
در دامنهی کوههای شمالی در بندر سیراف، دخمههای باستانی وجود دارند. که یکی از مهمترین آثار تاریخی در این منطقه به شمار میروند. همانطور که گفته شد، این بندر در گذشته محل تجمعی برای تاجران و اندیشمندان بسیاری از کشورهای مختلف بوده. پس در میان این دخمهها گور مردمی از کشورهای مختلف وجود دارد. در ارتباط با این دخمهها دو نظریه وجود دارد. عدهای بر این باورند که این یکی از باورهای زرتشتیان بوده است که مردگان را دفن نمیکردند و آنها را در دخمههایی روباز قرار میدادهاند. عدهای دیگر بر این باور هستند که در زمان شیوع بیماریهای مسرع و کشنده، مانند طاعون، ساکنان این بندر از این دخمهها استفاده میکردند تا بتوانند سریعتر مردگان را دفن کنند و آنها را برای شیوع کمتر از محل زندگی دور کنند.
قلعه نصوری
یکی از جاذبههای تاریخی بندر سیراف، قلعهای تاریخی است که در بالای تپه قرار گرفته است. و ساخت آن به حدودا 200 سال پیش برمیگردد. در واقع این قلعه در دورهی قاجار به دستور شیخ جبار دوم ساخته شد. تماشای موجهای زیبای خلیج فارس از داخل این قلعه میتواند یکی از زیباترین لحظات زندگی شما را بسازد. گچبریهای این قلعه و درهای بزرگ چوبی آن هم بسیار دیدنی هستند. به صورت کلی این قلعه از چهار قسمت؛ حیاط بیرونی، حیاط اندرونی، شاه نشین و ایوان غربی تشکیل شده است. در ایوان غربی 18 تابلوی نقاشی وجود دارد که داستانهایی از شاهنامه را به تصویر کشیدهاند.
در این نوشته، اطلاعات کلی و مورد استفادهای از شهرستان جم و بندر سیراف در اختیار شما قرار گرفت. که میتواند به خوبی شما را در سفر به استان بوشهر راهنمایی کند. اگر قصد سفر به این استان را دارید میتوانید از بستههای سفری زیر استفاده کنید. و از زمان خود به خوبی استفاده کنید.
آخرین بلاگ ها
تورهای مرتبط