نصب اپلیکیشن میزبان شو تربه بلاگ
...

کندلوس، روستایی 4هزار ساله در مازندران

موقعیت جغرافیایی

مازندران نزدیک‌ترین استان شمال به شهر تهران است. و به همین علت میتوان آن را پر رفت و آمدترین استان شمالی دانست. علی الخصوص شهرهایی مانند چالوس و نمک آبرود در نزدیکترین فاصله قرار دارند. روستای کندلوس، روستایی زیبا در نزدیکی نوشهر است. که مسافران و بازدیدکنندگان از نوشهر، در بسیاری از مواقع عازم آنجا می‌شوند.

این روستا یکی از جاذبه‌های گردشگری مازندران محسوب می‌شود. برای رسیدن به این روستا، باید جاده کرج چالوس را تا 25 کیلومتر بعد از چالوس ادامه دهید. بعد از مرزن آباد مسیر خود را تا 6 کیلومتر دیگر ادامه می‌دهید تا در سمت راست به یک جاده ی فرعی با تابلوی دوآب کجور برسید. در این نقطه از مسیر تنها 40 کیلومتر با کندلوس فاصله دارید. در مسیر جاده کجور دوراهی دیگری وجود دارد. بین این دو راهی شما باید به سمت جنوب بروید و در 15 کیلومتر بعدی به روستای زیبای کندلوس میرسید.

موقعیت جغرافیایی روستای کندلوس

مسیر پر پیچ و خم و زیبایی را باید برای رسیدن به این روستا طی کنید. این روستا در میان کوه های البرز، در استان مازندران خود را پنهان کرده است. اما تجربه‌های مسافران در سفر به این روستا نشان میدهد که رساندن خود به این روستای پنهان شده ارزش تمام سختی های مسیر را دارد.

سکونت در کندلوس

روستای کندلوس نشانه‌هایی از تاریخ پیش از میلاد حضرت مسیح دارد. و همان نشانه ها اثبات میکند که این روستا تاریخی پر قدمت و غنی دارد. یکی از واقعه‌های مهم در تاریخ این روستا، سفر ناصرالدین شاه بوده است. بعد از این سفر، این منطقه طبق تعاریف سلطان وقت، به عنوان روستای میخ ساز به شهرت رسید. زیرا که کولی‌های زیادی در آنجا به فلزکاری مشغول بودند. البته الان میخ ساز به منطقه ای گسترده تر از کندلوس گفته میشود. که علاوه بر روستای کندلوس، سه روستای دیگر را هم در خود جای داده است؛ پیده، گیل کلا و میرکلا.

کندولوس در یک قاب

تاریخچه ی روستای کندلوس

در همان سفری که ناصر الدین شاه به این منطقه داشت، کمال الملک یکی از همراهان شاه بوده است و یک تابلوی نقاشی از این منطقه را به تصوی کشیده است. این تابلوی نقاشی به عنوان یکی از آثار برجسته در کاخ موزه صاحبقرانیه قرار گرفته است. این تابلوی نقاشی یک تصویر کلی از زیبایی های این منطقه را در قابی کوچکتر برای بازدیدکنندگان موزه فراهم کرده است.

در قدیم مردم روستا در فصل های سرد سال تولید چوب و زغال را به عنوان شغل انجام می‌دادند. و در فصل‌های گرم سال به کشاورزی مشغول میشدند. گسترش کشاورزی در این منطقه در یک محدوده ی زمانی خاص باعث از بین رفتن و نابودی منابع طبیعی و جنگل‌ها در این محدوده شد. بنابراین مردم روستا برای جلوگیری از این واقعه ی ناگوار، خیاطی و نجاری را هم به عنوان شغل خود پیش گرفتند.

موزه مردم شناسی کندلوس

کندلوس یکی از روستاهایی است که معماری قدیمی خود را حفظ کرده است. و زیبایی های قدیمی را با دنیای مدرن جایگزین نکرده است. در این روستا با راه رفتن در کوچه‌ها، باغ‌هایی را میبینید که در امتدادشان ساختمانی ساده با بدنه گلی و سقف چوبی ساخته شده است. ساختمانی‌هایی که پنجره‌های زیبای آن با آن چهارچوب‌های هنر دست رو به طبیعت زیبای روستا باز میشوند.

جاذبه‌های گردشگری روستای کندلوس

مطمئنا وقتی برای رسیدن به روستایی در مسیر چالوس  حرکت میکنید و خود را به مازندران میرسانید انتظار طبیعتی بکر و زیبا را دارید. که البته انتظار درستی است. یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری در این روستا طبیعت منحصر به فرد و زیبای آن است. اما نباید جاذبه های فرهنگی آن را نادیده گرفت. در ادامه با جذابیت‌های مختلف این روستای زیبا بیشتر آشنا میشویم.

موزه مردم شناسی کندلوس

 موزه مردم شناسی کندلوس یکی از جاذبه‌های این روستای زیباست که شهرتی جهانی برای آن به وجود آورده است. این موزه به عنوان اولین موزه روستایی جهان شناخته میشود. موزه‌ای که در یک ساختمان دو طبقه به وجود آمده است. تا با نمایش بخش‌هایی از فرهنگ و تاریخ این روستا شناخت کامل‌تری برای بازدیدکنندگان آن ایجاد کند. این موزه حاصل زحمات علی اصغر جهانگیری است. که تلاش کرد با جمع آوری آثار تاریخی و قدیمی از خانه‌های مردم محلی این روستا، یک موزه ی ارزشمند به وجود بیاورد. تعدادی از آثاری که در این موزه نمایش داده میشوند قدمتی 4 هزار ساله دارند. در بخش‌های مختلف این موزه می‌توانید، جواهرآلات، ابزار، پارچه‌ها، اسناد تاریخی و حتی نقاشی‌های قدیمی را پیدا کنید.

موزه مردم شناسی کندلوس

آبشار کندلوس

زمانی که به مناطق بکرعلی الخصوص در شمال کشور سفر میکنید یکی از جذابیت‌هایی که در مقصد انتظار شما را میکشد قطع به یقین آبشار است. با سفر به این روستا هم آبشاری زیبا در 5 کیلومتری روستا انتظار شما را میکشد. و در انتظار است تا خاطرات زیبایی را برای مسافران بسازد. آبشار کندلوس در دل جنگل قراردارد و از یک ارتفاع 10 متری جاری میشود. آب از بلندترین نقطه در جریان است و در نهایت به شکل قطره به پایین سرازیز میشود.

مهم‌ترین تفاوت این آبشار با دیگر آبشارهای ایران در این است که جریان آب در این آبشار فشار چندانی ندارد. و به صورت قطرات زیبای آب خود را نشان میدهد و آرامش خالص را به طبیعت دوستان منتقل میکند. برای رسیدن به این آبشار باید یک ساعت پیاده روی کنید و متاسفانه از هیچ طریق دیگری در دسترس نمیباشد. آبشار کندلوس از آبشارهای دائمی کشور است و در تمام فصول سال قابل بازدید است.

آبشار کندلوس

دیوچشمه

یکی از پرطرفداراترین جاذبه‌های طبیعی در میان طبیعت‌گردان و گردشگران چشمه‌های آب معدنی هستند. که از دل زمین فوران و آب گوارایی را بر روی زمین جاری می‌کنند. در اطراف روستای کندلوس، چندین چشمه‌ی آب سرد وجود دارد که دیوچشمه یکی از معروف‌ترین آن‌هاست. حجم آبی که از این چشمه فوران میکند بسیار زیاد است. و به همین علت نام دیوچشمه را برای آن انتخاب کرده اند. کمی بعد از چشمه‌ای پلکانی ساخته شده است که حجم آب خروجی از این چشمه را به خوبی به تصویر میکشد. در میان مردمان محلی این روستا ضرب المثلی وجود دارد که به زبان محلی میگوید “هرکس از آب چشمه حتی مقدار خیلی کمی بخورد باز هم به اینجا باز می‌گردد.

دیو چشمه

دریاچه خضر نبی

در 30 کیلومتری روستا میتوانید دریاچه ای بسیار زیبا پیدا کنید. که مردم محلی در گذشته نام دریاچه خضر نبی را برای آن انتخاب کرده اند. زیرا بر این باورند که در گذشته خضر از دریاچه گذر کرده است. آن‌ها حتی به موجب این اتفاق این دریاچه را متبرک میدانند. دریاچه‌ی خضر نبی دریاچه‌ای است که از یک طرف با کوه و از طرف دیگر با دشت‌های سرسبز محصور شده است. علاوه بر آب زیبا و گوارایی که در این دریاچه وجود دارد و تصویر درختان اطراف در آن منعکس میشود، این منطقه یک حیات وحش زیبا را با انواع مختلف حیوانات برای بازدیدکنندگان به تصویر میکشد.

دریاچه خضر نبی

موزه‌ی گیاهان دارویی

از قدیم الایام تا به امروز مردم ایرانی به درمان بیماری‌ها با استفاده از گیاهان و آنچه که طبیعت در اختیارشان قرار میدهد بسیار علاقه داشته‌اند. و از دانشمندان قدیمی ایرانی مانند ابن سینا هم اطلاعات مفیدی در این زمینه به جا مانده است. مردم محلی روستای کندلوس هم از این قاعده مستثنی نیستند. و در درمان بیماری‌ها با استفاده از گیاهانی که در اطرافشان وجود دارد، ید طولایی دارند. کاشت و بسته بندی این گیاهان دارویی یکی از مشاغل این روستا است. در این روستا می‌توانید موزه‌ی گیاهان دارویی را پیدا کنید. که بیش از 250 گونه گیاه دارویی را به شما معرفی میکند.

رسم مج در روستای کندلوس

مشابه با رسمی که مردم گرج ساکن فریدن و فریدون شهر اصفهان دارند رسمی به نام رسم مج در روستای کندلوس وجود دارد. این رسم مخصوص سال نو است. پیش از فرا رسیدن سال نو نام چند نفر از کودکان یا نوجوانان نوشته میشود و مابین صفحات قرآن قرار می‌گیرد. به مانند استخاره گرفتن هرکدام از این نام ها شگون و برکت را داشته باشد به عنوان مج یا خوش قدم سال انتخاب میشود. فرد انتخاب شده به محض تحویل سال با در دست داشتن قرآن، سبزه و شیرینی به همراه یک ظرف آب وارد خانه میشود. آب را در گوشه‌ها و اتاق‌های مختلف خانه می‌ریزد. مردمان محلی بر این باورند که ورود این فرد به عنوان اولین نفر در سال جدید و ریختن آبی که در دست دارد در بخش‌های مختلف خانه برای آن‌ها خوش یمنی و برکت می‌آورد.

بهترین زمان برای سفر به این روستا

سفر در هر فصل زیبایی‌های خاص خود را دارد. اگر در بهار عازم این روستا شوید طبیعتی سرسبز که تازه از خواب بیدار شده است زیبایی‌های خود را بیش از پیش به رخ می‌کشد. شکوفه‌ها و برگ‌های تازه سبز شده حال و هوایی متفاوت به کوچه باغ‌های روستا میدهند.

سفر به روستای کندلوس

در تابستان هم این روستا انتخاب مناسبی است. در منطقه ی ییلاقی و ارتفاع زیاد قرار گرفته و در رو‌زهای گرم تابستان این امکان را به شما میدهد که از هوای خنک و نسیم مطبوع لذت ببرید.

قدم زدن در کوچه باغ‌های این روستا در فصل پاییز و تماشای ریزش برگ‌ها، رنگارنگی که هرکدام یک رنگ از زندگی را به نمایش می‌گذارند و لذت باران‌های پاییزی می‌تواند یکی از زیباترین خاطرات زندگی شما را بسازد.

تربه در جیب شما..!

دسترسی به تمام امکانات در اپلیکیشن تربه تریپ

دریافت مستقیم
© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به شرکت کارآفرینان گردشگری سرزمین کهن میباشد