آبشار استان خوزستان در جنوب کشور در دورهای از تاریخ مهمترین منطقهی کشور محسوب میشده است. و بسیاری از آثار باستانی حتی قدیمیتر از هخامنشیان در این استان پیدا شده است. در کنار آثار تاریخی متعدد در این استان، جاذبههای طبیعی زیادی هم وجود دارد. در این نوشته میخواهیم با روستای گردشگری شیوند در این استان آشنا شویم. با ما همراه باشید تا با این روستا آشنا شوید. و بتوانید یک سفر خوب را به آنجا برنامهریزی کنید.
موقعیت جغرافیایی روستای شیوند
در شرق استان خوزستان، شما میتوانید شهرستان ایذه را پیدا کنید. و در شمال این شهرستان یکی از روستاهای گردشگری ایران به نام شیوند قرار دارد. روستایی که کوه های زاگرس و رود و سد کارون آن را در محاصره ی خود قرار داده است. و چاره ای به جز استفاده از وسایل حمل و نقل آب برای گردشگران نگذاشته است.
برای رسیدن به این روستا باید به ایذه بروید. از میدان ورودی شهر به سمت روستای رکعت بروید تا بعد از اینکه از سد کارون 3 عبور کردید وارد مسیر فرعی شوید. که بعد از 800 کیلومتر به اسکله ی رکعت برسید. زمانی که به اسکله رسیدید میتوانید از باروج یا قایقهای موتوری برای رسیدن به اسکلهی شیوند استفاده کنید. اگر قصد استفاده از باروجها را دارید به ساعت حرکت آنها دقت کنید. بعد از رسیدن به اسکله ی شیوند هم مسیری را با نیسان طی میکنید. تا در نهایت بتوانید به این روستای زیبای محبوس برسید و از فضای بهشتی آن لذت ببرید.
روستای شیوند در یک قاب
شیوند، روستایی که خود را در میان کوههای زاگرس و دریاچهی سد کارون پنهان کرده است. و آنقدر زیبایی به وجود آورده است که گردشگران و طبیعتگردان را به خود جذب کند. سوار قایقها میشوید و با عبور از کارون خود را به این روستا میرسانید. در سفر به این روستا میتوانید یک سفر بر روی آب را تجربه کنید. بعد از آن از قدم زدن در میان درختان میوه لذت ببرید. یا با یک پیاده روی خود را به تماشای یکی از زیباترین آبشارهای ایران دعوت کنید. سفر به این روستا میتواند یک پکیج کامل از ابعاد مختلف سفر را در اختیار شما قرار دهد. و خاطرات به یاد ماندنی برای شما بسازد. در ادامه جذابیتها و زیباییهای این روستا را به شما معرفی میکنیم تا بدانید چه سفر زیبایی در انتظار شما قرار دارد.
جاذبه های گردشگری روستای شیوند
آبشار شیوند یکی از جاذبههای گردشگری این روستا است. که بیشتر از دیگر جاذبههای گردشگری آن به شهرت رسیده است. و حتی تعدادی از گردشگران تنها برای بازدید از این آبشار راهی این روستا میشوند و تمام زحمات این سفر را به جان میخرند. اما این آبشار تنها یکی از جاذبههای این روستا است. که در این قسمت قصد داریم با تمام جاذبههای این روستا آشنا شویم.
آبشار شیوند
آبشاری هم نام با روستای شیوند که در دل این روستا در میان کوهها و جنگلها قرار گرفته است. آبشاری که از جریان آب ناشی از چشمهها و آبهای روان کوههای زاگرس ایجاد شده است. و در میان این روستا از صخرهای به پایین میریزد. که یکی از زیباترین آبشارهای ایران را به وجود میآورد. این آبشار از صخرهای به ارتفاع 50 متر جاری میشود. و پس از آن رودی به وجود می آورد که در نهایت به دریاچهای زیبا در روستا میریزد.
آبشار شیوند از آبشارهای پرفشار محسوب میشود. که صدای ریزش آن بر روی صخرههای سنگی در پایین دست یکی از زیباترین جلوههای طبیعی این منطقه محسوب میشود. مسیر دسترسی به این آبشار، مسیر هموار و ملایمی نیست بنابراین برای کودکان و افراد مسن مسیر مناسبی نمیباشد. برای پیمودن این مسیر حتما باید از کفش مناسب پیاده روی استفاده کنید. تا برای بازدید از این آبشار زیبا دچار صدمه و آسیب نشوید.
دریاچه کارون 3
یکی از تفریحات و زیبایی های روستای شیوند دریاچهای است که ارتباط این روستا را از طریق زمین با مناطق دیگر قطع کرده است. نه تنها این قطعی ارتباط باعث شده است که در سفر روستایی به مراتب زیباتر و بکرتر از آنچه که میتوانست باشد را ببینید بلکه خود دریاچه به یکی از جذابیت ها و زیبایی های روستا تبدیل شده است. دریاچهای که امکان انجام تفریحاتی مانند ماهیگیری و قایقرانی را برای گردشگران فراهم میکند. اگر به این تفریحات علاقه مند نباشید هم میتوانید از مناظر زیبایی که این دریاچه به وجود آورده است استفاده کنید و پیک نیکی خوبی را در هوای تمیز و زمینهای سرسبز تجربه کنید.
تنگه قاسمی، جاذبهای فریبنده در روستای شیوند
یکی از جاذبههای گردشگری در نزدیکی این روستا است که دریاچه مسیر دسترسی به آن را فراهم کرده و شما میتوانید با هماهنگی قایقرانهای محلی از آن بازدید کنید. تنگه قاسمی نامی شکاف در میان کوههای منگشت است که یک مسیر برای ورود آب ایجاد میکند و یکی از زیباترین جاذبههای ایران را به وجود میآورد. این شکاف به حدی باریک است که تنها اجازهی ورود یک قایق را میدهد. این مسیر ممکن است برای شما ترسناک جلوه کند چرا که نور خورشید وارد آن نمیشود اما در میانهی راه زمانی که کمی از تشعشعات نور حس میکنید قطرات آب هم به صورت شما میخورد وشما یک آبشار زیبا را در اواسط این تنگه پیدا میکنید. که با نام آبشار قاسمی شناخته میشود و زیبایی آن به حدی است که گردشگران را به قایقرانی در سد کارون 3 وادار کند.
آثار تاریخی روستای شیوند
در توصیف و معرفی این روستا کمتر به آثار تاریخی موجود در این روستا اشاره میشود. اما مانند تمام بخشهای دیگر استان خوزستان این روستا هم تعدادی از آثار باستانی ایران را در خود جای داده است. کاروانسرایی که به دوران صفویه تعلق دارد، گورستانی که نمادهای قدیمی را بر روی سنگهای آن میتوان پیدا کرد، آسیابهای قدیمی، قلعهای مخروبه و قدیمی که به قرون سوم و چهارم قبل از میلاد برمیگردد و سیاهچالهای مخوف که در گذشته به عنوان زندان از آن استفاده میشده است. این آثار تاریخی هرکدام بخشی از تاریخ پر فراز و نشیب ایران را روایت میکنند و ابعاد تلخ و شاد این تاریخ را برای گردشگران به تصویر میکشند. اگر از علاقهمندان به تاریخ هستید، در این روستا میتوانید در کنار بازدید از آثار تاریخی از زیباییهای طبیعی هم لذت ببرید.
بهترین زمان برای سفر به این روستا
طبق تجربههایی که گردشگران از سفر به این روستا نقل کرده اند، بهترین زمان برای سفر به این روستا از اواخر زمستان تا اواخر بهار است که روستا هم در یکی محدوده ی آب و هوایی معتدل قرار دارد و هم به موجب فصل بهار و بیدار شدن طبیعت از خواب زیبایی های طبیعی خود را بهتر نشان میدهند. یکی از زمانهای پیشنهادی برای سفر به این روستا، پاییز است. زمانی که شما میتوانید تغییرات طبیعت و تغییر رنگ برگها را به بهترین شکل ممکن در جنگلهای انبوه کوهستانی شیوند ببینید و شاید با اخوان هم نظر شوید که پاییز پادشاه فصلهاست.
آخرین بلاگ ها
تورهای مرتبط