لذت بردن از مسیر و جاده یکی از هنرها و تواناییهای لازم برای ادامهی زندگی است. و این لذت یکی از علتهای اصلی علاقهی مردم به سفرهای جادهای است که حتی با وجود سختیها برای مقاصد مختلف انتخاب میشود. اگر شما هم از کسانی هستید که از سفرهای جادهای و مسیر لذت میبرید در این نوشته با من همراه باشید. در بلاگی دیگر راجع به جادههای زیبای شمال کشور صحبت کردیم. و در این بلاگ میخواهیم با مسیرهای دیدنی غرب کشور آشنا شویم تا در سفرهای بعدی خود از آنها لذت ببریم.
غرب ایران
ایران کشوری با فرهنگ و تاریخ فوقالعاده است که از لحاظ طبیعی هم یکی از منحصر به فردترین جاذبهها را به خود اختصاص داده است. در غرب این کشور نه تنها میتوانیم منظرههای بی بدیل و زیبا از طبیعت را به تماشا بنشینیم بلکه میتوانیم با افسانهها و تاریخ ایران قدیم بیشتر آشنا شویم. بسیاری از تاریخ نگاران و تاریخ دانان بر این باور هستند که تمدن و تاریخ ایران از غرب شکل گرفته است. و به مرور زمان به سایر نقاط کشور منتقل شده است.
موقعیت و شرایط جغرافیایی غرب، طبیعت و مناظر زیبایی را به وجود آورده است و به همین نسبت جادهها و مسیرهایی هم در این سمت از کشور پیدا میشوند که یا از دل دشتهای بلند و پر فراز و فرود گذر میکنند یا با رودخانههایی همراه میشوند که مرز ایران و کشورهای همسایه را تعیین میکنند. در ادامه با 3 مورد از زیباترین جاده های غرب آشنا میشویم.
هجیج به اورامانات، یکی از دیدنیترین جاده های غرب کشور
استان کردستان را میتوانیم به عنوان یکی از زیباترین مقاصد گردشگری در غرب ایران معرفی کنیم. که آثار باستانی مانند بیستون و طبیعت بینظیر مانند دریاچهی زریوار را در خود جای داده است. اورامانات یکی از آن جاذبههای هیجان انگیز کردستان است. که به عنوان یکی از میراث ایرانی در یونسکو به ثبت رسیده است. برای رسیدن به این زیبایی و فرهنگ منحصر به فرد میتوانید خود را از هجیج به این روستای پلکانی برسانید و سفر جادهای در یکی از دیدنیترین جادهها را تجربه کنید.
جاده هجیج-اورامانات جادهای خطرناک و کوهستانی است. که دو روستای پلکانی اورامانات و هجیج را به یکدیگر متصل میکند. یا بهتر است بگوییم که مسیری زیبا و چشمنواز را برای مسافران از پاوه تا هجیج ایجاد میکند که در نهایت به اورامانات ختم میشود.
اکثر گردشگرانی که وارد این جاده میشوند به دنبال مناظر سرسبز و دیدنی این روستاهای پلکانی هستند. اما نمیدانند که گذر از این جاده حتی میتواند از این دو روستای پلکانی دیدنیتر باشد. جادهای که هر لحظه از آن یک قاب زیبا از کوه، دره، باغهای سرسبز و رودخانه برای شما میسازد. هم قدم با شما رودخانهی سیروان در درهها در جریان است و مناظر فوقالعاده را به وجود میآورد.
نکات ایمنی برای سفر در این جاده
برای رانندگی در این جاده باید از رانندگان حرفهای باشید. تا بتوانید از پیچهای خطرناک کم عرض آن به سلامت گذر کنید. درست است که رانندگی در این مسیر به مراتب سختتر از رانندگی در مسیرهای هموار است. اما زیباییهای مسیر و قابهای زیبایی که در اختیار شما قرار میگیرند. به عنوان پاداش تمام این سختیها و دشواریها را جبران میکنند. به شما پیشنهاد میکنم سفر در این جاده و لذت بردن از مناظر اطراف را در فصول ابتدایی سال تجربه کنید. با اینکه پاییز و زمستان اورامانات و هجیج بسیار دیدنی است اما خطرات مسیر به مراتب بیشتر میشود.
ارس-جلفا، یکی از زیباترین جاده های غرب ایران
در شمال غربی ایران میتوان از یکی زیباترین مرزهای ایران دیدن کرد و به زندگی لذت بیشتری بخشید. رود ارس یکی از رودهای زیبای ایران است. که در تقسیمات کشوری به عنوان مرز کشور ایران و آذربایجان مشخص شده است. مرزی زیبا که سرسبزی را به هر دو کشور هدیه میدهد و به روستاهای آن منطقه رونق میبخشد.
جادهی ارس به جلفا از جادههایی است که در مسیر دسترسی تبریز به مرند قرار دارد. در این جاده حدودا 216 کیلومتر با رود ارس همراه میشویم تا به جلفا در استان آذربایجان شرقی برسیم. یکی از زیباییهای این جاده به نمایش گذاشتن عناصر مختلف طبیعت در کنار یکدیگر است. کوههای زیبا، دشتهای سرسبز، رود زیبای ارس و روستاهایی که زلالی و پاکی در آنها جریان دارد. در آن سوی رود، خاک کشور ارمنستان، خانههایی وجود دارند که امروز خالی از سکنهاند. شاید این خانهها قدمت چندانی نداشته باشند اما حضورشان در آن مکان یک تصویر قدیمی و زیبا را در ذهن میسازد.
درست است که این مسیر به یکی از زیباترین مقاصد ایران، جلفا، با آبشارها و کلیساهای زیبا ختم میشود اما مسیر زیبای آن هم میتواند خاطرات خوبی برای شما بسازد. رسیدن به این مسیر هم خاطره انگیز است. از تبریز زیبا شروع میشود از کنار روستاهای زیبای سرسبز گذر میکند، به جلفا میرسد و در نهایت وارد شهر زیبای مرند میشود. اگر قصد سفر به این منطقه را دارید، پیشنهاد میکنم نیمهی ابتدایی سال را انتخاب کنید. که نه تنها از سرمای سخت و معروف شمال شرقی کشور خبری نیست بلکه دشتها و پهنههای اطراف جاده به سرسبزترین حالت خود میرسند و زیبایی مسیر را دوچندان میکنند.
کرند غرب به بابایادگار
شمال کشور به واسطهی نزدیکی به دریای خزر و شهر تهران از محبوبیت و شهرت خوبی برخوردار است. و اکثر گردشگران زیباییهای ایران را تنها محدود به شمال کشور میدانند. در صورتی که غرب ایران، در هر نقطه میتواند شما را غافلگیر کند. و مناظر متعدد بی نظیری از عناصر طبیعی را در اختیار شما قرار دهد. جادهی کرند غرب به بابایادگار یکی از زیباترین جاده های غرب کشور است.
این جاده یکی از مسیرهای فرعی است که کردستان و سرپل ذهاب را به یکدیگر ارتباط میدهد. این جاده تنها 20 کیلومتر از مسیر شما را به خود اختصاص میدهد. اما مناظر زیبا و دیدنی از جنگلهای بلوط و دیوارهایی سنگی را برای شما به نمایش میگذارد. دیوارهای که در اطراف این جاده قرار دارد یک حالت داستانی و افسانهای را به مسافران این راه منتقل میکند.
آبشار ریجاب یکی از آن آبشارهای گمنام اما زیبای کشور است. که در نزدیکی جادهی کرند غرب به بابایادگار قرار دارد. گمنامی این جاده و آبشار باعث شده است که گردشگران در این منطقه بتوانند تجربهای زیبا در منطقهای بکر و دیدنی با آبشاری به ارتفاع احتمالا 150 متر تجربه کنند.
مقبره و آرامگاه بابایادگار هم یکی دیگر از زیباییهای آن جاده است. بابایادگار یکی از پیروان اهل حق در این منطقه بوده است. و آرامگاه او به عنوان اثری تاریخی و مقدس شناخته میشود. به موجب معماری خاص و قدمت آن، این مقبره در سال 1353 به عنوان یکی از آثار ملی به ثبت رسید. در کنار این مقبره هم، چشمهها و محیطهای طبیعی زیبایی وجود دارند که جذابیت این منطقه را دو چندان میکنند.