بندر انزلی یکی از زیباترین شهرهای شمالی کشور است. که در غرب استان گیلان واقع شده است. این شهر یکی از خوش و آب و هوا ترین شهرهای ایران است. بهترین زمان برای سفر به این شهر، دو ماه آخر فصل بهار یعنی اردیبهشت و خرداد است که انزلی در اوج زیبایی و مطبوعیت هوایی خود قرار دارد. ماه تیر در فصل تابستان نیز زمان خوبی برای سفر به بندر انزلی است. با اینکه هوا در این زمان شرجی و گرم است اما در این ماه نیلوفرهای آبی تالاب انزلی گل میدهند که واقعا دیدنی است. اما سفر به انزلی در ماه آخر پاییز و فصل زمستان توصیه نمی شود. زیرا هوا بسیار سرد همراه با بارش برف و باران فراوان است.
تاریخچه بندر انزلی
قدیمی ترین زمانی که در متون تاریخی از بندر انزلی یاد شده است مربوط به سال 863 هجری قمری می باشد. این شهر تا از قبل از اسلام با نام بندر پهلوی شناخته می شد. این بندر همواره یکی از مهمترین بندرهای کشور ایران بوده است. در زمان صفویه، این بندر برای تجارت ابریشم مورد توجه انگلیسیها قرار گرفت. و یک شرکت تجارتی در مسکو، راه رشت-بندرانزلی-بادکوبه به اروپا را رونق بخشید. و انزلی به عنوان دروازه اروپا مشهور شد.
جاذبههای گردشگری بندرانزلی
تالاب انزلی
این مرداب یکی از بزرگترین و مهمترین تالابهای طبیعی آب شیرین جهان است. که قدمتی حدودا 15 هزار ساله دارد. این تالاب در جنوب غربی شهر انزلی قرار گرفته است. و یکی از جاذبههای معروف و شناخته شده در انزلی است که گردشگران بسیاری فقط برای دیدن این تالاب به بندر انزلی سفر میکنند. وجود گونههای مختلف پرندگان و لالهی مردابی و نیلوفر آبی زیبایی این تالاب را دو چندان کرده است. و چشم اندازی بینظیر از آن را به وجود آورده است. نیلوفر آبی که متاسفانه امروزه در معرض انقراض قرار دارد در دین بودایی، نماد خلوص، تولدی الهی و سمبل شخص روشنبین است زیرا با سختی فراوان از درون گل و لای رشد میکند که استعارهای از برخاستن روح از خاک است.اگر میخواهید گل دادن این نیلوفرهای آبی زیبا را ببینید حتما در ماه تیر به بندر انزلی سفر کنید.
قایقرانی، پرنده نگری و ماهیگیری در تالاب از تفریحات لذت بخش این منطقه است.
تالاب انزلی یکی از تالابهای ساحلی به شمار می آید. که دارای 11 رود اصلی و 30 رود فرعی است. و در فهرست تالابهای بینالمللی کنوانسیون رامسر در سال 1354 به ثبت رسیده است و از طریق یک کانال کشتیرانی به دریای خزر متصل می شود.
کلبه وحشت انزلی
اگر به دنبال ماجراجویی و داستانهای ترسناک هستید حتما از کلبه وحشت انزلی بازدید کنید. این کلبه مخوف درون جنگل هفت دغان و در نزدیکی صومعه سرایی قرار گرفته است. به اعتقاد افراد محلی این کلبه نفرین شده است. افراد زیادی برای ماجراجویی به این منطقه سفر کردهاند و به گفته محلیها خیلی از آنها هرگز برنگشتهاند و آنانی هم که برگشته اند دیوانه شده اند! حال شما بازهم دلتان میخواهد از این کلبه دیدن کنید؟
جنگل هفت دغان که این کلبه درون آن قرار گرفته است با تاریک شدن هوا به یکی از ترسناک ترین مکان ها تبدیل میشود. که طبق گفته محلیها شب هنگام صداهای ترسناکی از درون آن شنیده میشود. منطقه هفت دغان متروکه است و افسانه های فراوانی وجود دارد که چرا این منطقه گردشگری متروکه باقی مانده است. حدودا 250 سال پیش اهالی روستای هفت دغان به دلیل بیماری طاعون سیاه جان خود را از دست دادند و با گذشت زمان و رشد کردن درختان این منطقه هم به جنگل وصل شد و زیبایی طبیعی خود را حفظ کرده است.
حال داستان این کلبه ترسناک و مخوف چیست؟
حدودا در سال 1365 یعنی 44 سال پیش، 4 پسر جوان که دانشجو بودند زمانی که به این روستا سفر می کنند تصمیم میگیرند یک شب را در آن کلبه که به اعتقاد محلیها نفرین شده است بگذرانند. تا به اهالی روستا ثابت کنند هیچ اتفاق مرموزی قرار نیست در کلبه بیفتد. با وجود مخالفت روستاییان بازهم جوانها اصرار میکنند و شب را به کلبه میروند. فردای آن روز اهالی منتظر آنان هستند اما بنا به گفتهها، دو نفر از آن جوانها از کلبه فرار میکنند که هرگز پیدا نشدند. و آن دو نفری که در کلبه بودند دچار اتفاق غم انگیزی شدند، یکی از آن جوانها بر اثر سکته قلبی جان خود را از دست داد و دیگری نیز دچار جنون شد.
پس از این واقعه درب این کلبه را پلمپ کردند و اجازه ورود به کسی ندادند. اما به فاصله 4 سال پس از این اتفاق 3 دختر بدون هماهنگی با روستاییان وارد این کلبه میشوند. و پس از گذشت دو روز مردم محلی یکی از آنها را که حسابی ترسیده بود و در تنه یک درخت پنهان شده بود مییابند و وقتی به کلبه می روند میبینند آن دو دختر دیگر بر اثر سکته قلبی جان خود را از دست دادهاند. پس از این اتفاق پلیس محلی کلبه را تخلیه می کند. و دیگر به کسی اجازه ورود به آن کلبه داده نشد.
این داستانها از زبان محلیهاست و اهالی روستا به آنها اعتقاد دارند. و باید این نکته را بگوییم که هیچ منبع یا شواهد موثقی برای اثبات این داستانها موجود نیست.
دهکده ساحلی بندر انزلی
این دهکده بزرگترین شهرک باغی است که در منطقه غازیان انزلی قرار گرفته است. دهکده ساحلی بندر انزلی با وجود شهرکهای توریستی فراوان، از زیباترین شهرکهای گردشگری در بندر انزلی است. این شهرک دارای فضاهای سرسبز فراوانی است. همینطور امکانات رفاهی فراوانی در آن وجود دارد. که اگر دلتان می خواهد یک سفر با آرامش و لذت بخش داشته باشید، حتما یک روز را در این دهکده بگذرانید.
حافظیه بندر انزلی
این بنا یکی از آثار ثبت شده در فهرست ملی است. که در بین گردشگران اکثرا ناشناخته باقی مانده است. و امروزه این بنا وضعیت خوبی ندارد و نیاز به مرمت و بازسازی دارد. این بنا با مساحت 76 متر مربع در سال 1311 با تلاشهای شهرداری بندر انزلی و توسط مهندسان آلمانی به منظور اجرای موسیقی ساخته شد. یک محقق و نویسنده اهل انزلی بیان میکند که حافظیه شیراز را در سالهای 1313 تا 1316 ساخته اند. پس حافظیه بندر انزلی نه تنها از روی آن ساخته نشده است بلکه امکان دارد حافظیه شیراز را از روی حافظیه بندر انزلی ساخته باشند.
در اطراف این بنا، بناهای تاریخی فراوانی وجود دارد. ساختمان شهرداری که با عنوان بلدیه انزلی در سال 1308 ساخته شد، خود معماری بینظیری دارد که در نزدیکی حافظیه قرار گرفته است. و همینطور بلوار و بندرگاه زیبای انزلی در نزدیکی حافظیه قرار گرفته است.
بازار ماهی فروشان بندر انزلی
تا کنون شده به شهرهای شمالی کشور مسافرت کرده باشید و به بازارهای پرشور و هیجان آن سری نزده باشید؟ بازارهای شمالی به خصوص بازارهای ماهی فروشان یکی از جاذبههای دیدنی است. حتی اگر قصد خرید چیزی ندارید، در سفر به شمال کشور حتما از این بازارها دیدن کنید. بازار ماهی فروشان بندرانزلی یکی از قدیمیترین و بزرگترین بازار ماهی در شمال کشور به حساب میآید. این بازار زیر پل قدیمی انزلی واقع شده است.
کاخ موزه نظامی انزلی
جایگاه این کاخ چشم اندازی منحصر به فرد دارد. از یک سو به دریای خزر دید دارد و از سوی دیگر این کاخ سپید همچون کبوتری توسط باغی سرسبز با عطر بهار نارنج، با مهربانی هر چه تمامتر به آغوش کشیده شده است. این کاخ به دستور رضا شاه در سال 1308 توسط معماران و مهندسان ایرانی ساخته شد و پروسه ساخت آن دو سال به طول انجامید. این کاخ، موزه تجهیزات نظامی است که با ظرافت تمام، درون این کاخ قرار گرفتهاند.
پل غازیان
پل غازیان یکی دیگر از جاذبههای گردشگری بندر انزلی است. که بین غازیان و پشته روی رودخانه انزلی واقع شده است. این پل در گذشته اعتبار فراوانی داشت و جزء پل های پیشرفته محسوب می شد و به عنوان یکی از پلهای تاریخی ایران به ثبت رسیده است. ارتفاع پل غازیان حدودا 85 متر است. که دارای 5 دهانه که یکی دهانهها با طول 25 متر متحرک میباشد و قدمت آن به 70 سال قبل برمیگردد. که در آن زمان از معدود پلهای متحرک ساخته شده در کشور بود. این پل چشم اندازی زیبا از سمتی به دریا و از سمتی دیگر به تالاب انزلی به شما هدیه می دهد. که حتما در سفر به بندرانزلی از پل تاریخی دیدن کنید.
پناهگاه حیات وحش سرخانکل
این پناهگاه که منطقهای حفاظت شده است، بخشی از تالاب انزلی میباشد. در این پناهگاه در فصل زمستان شاهد پرندگان مهاجری همچون قو، غاز، طاووسک، انوع مرغابیها، کاکایی و.. میباشیم. حیوانات آبزی تالاب سرخانکل نیز شامل ماهیان بومی همچون سوف، کپور، سیم و اردک ماهی و ماهیان مهاجر همچون سفید کولی، سیاه کولی و ماهی سفید میباشد.
این پناهگاه با توجه به شرایطی که دارد، محل اصلی جوجه آوری و تخمگذاری پرستوهای دریایی است. زیرا این پرندگان روی گیاهی به نام سکوله که نوعی گیاه آبزی است تخمگذاری میکنند که در این منطقه به وفور یافت میشود. اما متاسفانه امروزه به دلیل استفاده بیش از حد از قایقهای گردشگری این گیاهان در معرض خطر گرفته اند. و میزان تخمگذاری این پرندگان در این منطقه نسبت به گذشته بسیار کم شده است.
برج ساعت انزلی
این برج در زمان حکومت ناصرالدین شاه قاجار توسط خسروخان گرجی که حاکم انزلی بود در سال 1194 شمسی ساخته شد. این برج با نام مناره انزلی شناخته میشود. که درگذشته فانوس دریایی بود و شب هنگام باعث روشن کردن منطقه اطراف برای کشتیها در دیا میشد. این مناره در فهرست آثارملی به ثبت رسیده است و به دلیل معماری منحصر به فردش بسیار دیدنی است.
آخرین بلاگ ها
تورهای مرتبط